نجوم وستاره ها
.
اطلاعات کاربری
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

ستارگان چشمک زن اگر شب هنگام که هوا تاریک و صاف است به آسمان نگاه کنید ستارگان را می بینید در یک شب کاملا صاف می بینید هزاران ستاره را ببینید . اگر آنها را با دقت کافی بررسی کنید متوجه می شوید که حتی دو ستاره شبیه به هم به نظر نمی رسند. ستارگان از نظر روشنی چشمک زدن و حتی رنگ با یکدیگر تفاوت دارند.
رنگ دما رنگ ستارگان بسته به درجه حرارت سطح آنها متفاوت است. به عنوان مثال دمای یک ستاره ی سرخ کمتر یک ستاره ی نارنجی است. که دمای آن هم کمتر از دمای یک ستاره ی زرد است.
علت سوسوزدن ستارگان نوریک ستاره کم و بیش از موانع متعددی در فضا عبور کرده و به زمین می رسد گرچه قبل از رسیدن به زمین نور آن باید از جو نیز بگذرد نور ستاره هنگام عبور از هوا می تواند توسط جریانها و ذرات هوا شکسته شود. این امر باعث می شود که از دید یک ناظر زمینی ستاره به نظر چشمک یا سوسو بزند. از کوچک به بزرگ اندازه ی ستارگان متفاوت است. خورشید ستاره ی ما ستاره ی بزرگی نیست! و گا ستاره ای به رنگ سفید آبی است که چندین برابر خورشید می باشد. دبران که یک ستاره ی نارنجی رنگ است حدودا 20 برابر خورشید است.(بتل گوس) یک ستاره ی سرخ و عظیم است 600 برابر خورشید می باشد (بتل گوس) همان (آلفای جبار) یا (یدالجوزای الیمنی) است.
هفت خواهران در زمستان به سمت شمالی آسمان نگاه کنید. گروه کوچکی از ستارگان را می بینید که کنار هم گرد آمده اند و جزئ گروهی از ستارگان به نام صورت فلکی (ثور) هستند این مجموعه ی ستارگان را خوشه ی روین با هفت خواهران می نامند. اگر جه با چشم غیر مسلح فقط شش تای آنها را می توان دید. این ها گروهی از ستارگان هستند که با هــــم تشکیل یک خوشه را داده اند. نورانی ترین ستاره های این خوشه یک ستاره آبی رنگ درخشان است . علت رنگ آبی آنها بخاطر این است که بسیار سریع می سوزند ( چپ) و ستارگان تند سوز عمر زیادی ندارند. این نشان میدهد که ستاره های آبی رنگ در زمان نه چندان دوری متولد شده اند.
نامگذاری ستارگان مردم همیشه داستان هایی درباره ستارگان ساخته و پرداخته اند و آنها را به گروههایی مرتبط کرده و نام شخصیتهایی را بر روی آنها گذاشته اند شما می توانید از این گروهها برای تقسیم بندی آسمان و پیداکردن مسیرتان از ستاره ای به ستاره ی دیگر استفاده کنید.
دیدار با ستارگان تقسیم بندی ستارگان بر اساس گروههایی به نام صورت فلکی است. برای نشان دادن این صورتهای فلکی به طور واضح آسمان را به چند بخش ستاه ای تقسیم کرده اند. این تقسیم بندی ها نشان دهنده صور فلکی اصلی است که شامل بروج دوازده گانه و شکارچی (جبار) با کمربند سه ستاره گرزجنگی و سپرش می باشد.
شکارچی در حال تیراندازی برای پیدا کردن ستاره ی شعرای یمانی می توان از صورت فلکی شکارچی (جبار) استفاده کرد. سه ستاره ی کمربند جبار به سوی صورت فلکی ثور (گاونر) هدایت می کند. با استفاده از ستاره ی پای شکارچی (رجل الجبار) و ستاره ی نیانی کمربندش می توانید ستاره ی کاستور (راس پیکرپیشین) را در صورت فلکی جوزا (دوپیکر) پیدا کنید.
راهنمایان شمالی بخشی از صورت فلکی دب اکبر را هفت ستاره تشکیل می دهند. این هفت ستاره را (بگردان بزرگ) یا (گاو آهن) می نامند. دو ستاره ای که در لبه سمت راست قرار دارند ما را به سمت ستاره ی قطبی و صورت فلکی قطبی اسد (شیر) راهنمایی می کنند.دب اکبر هم چنین هدایت کننده ی ما به سوی صورتهای فلکی سیاهگوش وسماوک رامح (نگهبان شمالی) می باشد.
فضا از کجا شروع میشود؟ فضا از بالای جو شروع میشود.هر چه بالاتر رویم هوا رقیقتر میشود.در ارتفاع تقریبا 160 کیلومتری هوا به قدری رقیق میشود که در واقع چیزی از آن باقی نمیماند.فضا از این نقطه آغاز میشود.
مدار چیست؟ مدار مسیری است دایره ای و یا بیضی شکل که اجرامی در فضا ان را طی میکنند.سیارات روی مدار محور دایره ای شکل خورشید میگردند و اقمار حول مداری به دور سیارات گردش میکنند.برای قرار گرفتن یک فضاپیما در مدار زمین،فضاپیما باید به آن سوی جو پرواز کند.فضاپیما باید سرعت خود را لااقل به28 هزار کیلومتر در ساعت برساند، یعنی تقریبا معادل 8 کیلومتر در ثانیه.اگر فضاپیما نتواند به این سرعت برسد، به زمین سقوط خواهد کرد.
کدام سیاره آن قدر دا‎غ است که سرب در آن ذوب میشود؟ گرمترین سیاره، نزدیکترین سیاره به خورشید،یعنی تیر یا عطارد نیست بلکه ناهید،دومین سیاره منظومه شمسی است.سطح این سیاره بسیار داغ است، زیرا برعکس تیر، ناهید دارای جو است.جو همانند شیشه های گلخانه به گرم کردن سطح سیاره کمک میکند.دمای این سیاره در حدود 500 درجه سانتیگراد است که برای ذوب کردن بسیاری از فلزات مانند قلع، سرب و روی کافی است.
سیارات داخلی و خارجی کجا قرار دارند؟ سیارات داخلی چهار سیاره ای هستند که نزدیک خورشیدند،یعنی تیر،ناهید،زمین و مریخ.پنج سیاره ی دیگر یعنی مشتری، کیوان، اورانوس، نپتون و پلوتون از خورشید بسیار دورند و به همین دلیل سیارات خارجی نامیده میشوند.
کدام سیارات حلقه هایی به دور خوذ دارند؟ سه سیاره ی مشتری، اورانوس و کیوان حلقه هایی به دور خود دارند.حلقه ها کمربندهای باریکی از سنگهای بزرگند که حول محوری به دور سیاره میگردند.حلقه ی کیوان، این سیاره را به زیباترین سیاره ی آسمان تبدیل کرده است.ستاره شناسان عقیده دارند که نپتون نیز دارای حلقه هایی است.





:: موضوعات مرتبط: نجوم , ,
:: بازدید از این مطلب : 652
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : جهان مدرن
ت : یک شنبه 7 مهر 1392
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








موضوعات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
پشتیبانی